KALAU TAK RETI NAK BUAT ISU , JANGAN BUAT!

Monday, February 28, 2011

Salam brader and sister.

Welcome to blog gampang tapi awesome and cool..kah kah kah.. gua terdetik nak tulis menatang nie kat blog uhuks sebab ini adalah pemikiran gua secara personal. Kalau lu orang tak suka , persilakan pangkah sebab kalau blog ini dapat 8juta traffic pun , gua takkan kaya sebab gua takda Nuffnang macam lu orang bangga²kan tu. Deal?

Sebelum nie memang gua taknak masuk campuq pasal menatang ni. Tapi nampaknya macam gampang jer sana sini kecoq tang nie. Siap tersembul pulak Fitnah². Kejadahharam apa ni? Kamon la jangan jadi budak² yang baru nak kenal dunia.

Okoklah. Ada baik gua redakan isu ini dan disini gua sertakan pendapat gua berlandaskan pengalaman seorang blogger. Relek² ok bai.

Pertamanya, isu memang best bila terpapar dimana-mana . Yes memang best sebab tanpa isu , tiadalah DEBAT!Bila tiada debat , Wohha sunyilah dunia kan kan kan? Kalau lu orang tak suka debat , so takyah la nak cari point² , just relek duduk kat dalam sangkak jak.


belilah yang original k?

Alright² balik kepada topik sebenarnya yang gua nak bincangkan Salahkah Depa Buat Vlog bai? *aih jangan la melenting pulak gua tulis tang nie.

Relek jer baca entry gua nie ok..gua malas nak kasi kao² sangat sebab gua nak lu orang baca dalam keadaan yang cool dan santai.. Relek takyah gadoh2 ok :) Chill2 jer baca sebab gua taknak lu orang kerut2 dahi baca entry gua.

Ok actually , gua sebenarnya tak berapa nak faham kenapa ramai sangat nak kecoq pasal tang ni. Seryes beb , depa nak buat or tak nak buat , itu hak depa.. kalau depa nak malukan diri sendiri ke apa ke , itu jugak jatuh dalam kategori hak depa. Yang angpa nak kecoq sangat pasal dia malukan diri pehal ? Caring gila babi ke apa lu ni bhai ? Cuba habaq mai kat cek..pasaipa ? kan loghat kedah dah mai keh keh keh..

ANYWAY. Relek² la brader and sister. ACTUALLY masing-masing ada taste bai.. Kalau lu orang suka dengan video AnwarHadi / Matlutfi . So itu jatuh dalam taste lu orang , kalau lu orang tak suka dengan video lain and that means lu orang tak ada taste dengan itu orang. Ada faham tak konsep dia ?

Dia actually macam ada perikatan antara benda-benda macam ni. Ok takpe gua bagi lu sample C programmer untuk lu orang gunakan..

#include
main()
{
char a;

printf("Sila Tekan ' A ' Untuk Like , Tekan papejer untuk pangkah");
scanf("%c",&a);
printf("Saya Adore kat awak gila vavi ni seryes!! , nak sign kat dada bley tak brader/sister");
return 0;
}

\* gua pun dah lupa menatang coding nie kah kah kah...*\
\* See? Kalau tekan pape jer terus pangkah , setel tak rasa apa pun kan ?*\


Seryes Gua bukan nak bekap sapa².Gua harap lu orang dapat hayati entry ini sampai kesubuh sebab apa yang gua tulis ini berdasarkan pandangan dan pemerhatian gua. Kalau lu orang suka tengok Anwarhadi punya video pastinya korang ada tertengok 1 video tentang 'TASTE' . So Tengok | Faham | Semai dalam diri.

Lepas itu tersembur pulak yang lu cakap nak kritik . Kamon people , kritik ada 2 jenis. 1st Kritik guna kepala hotak , 2nd kritik guna nafsu. Lu fikir apa gua nak cakap sebab gua dah lama fikir benda-benda camni ok! Chill la beb

ANYWAY!

p/s : Kalau lu tak reti nak buat isu , tolonglah jangan buat! Nampak macam kelam kabut jer sebab macam takda 'idea' nak bikin kontroversi. Kamon belajar dulu cara² nak buat kontroversi ok? Kalau nak besok amek borang L dekat opis gua, bulan depan gua bukak kelas , yuran Rm1000 sejam . Deal?

sekali lagi , kalau nak hentam blog ni , silakan.. tetapi hentam gua dengan otak bukan dengan lutut.

7 comments:

KiD said...
This comment has been removed by the author.
BeaN MorENo said...

hehe faham2 sudah

Carl Samsudin said...

macam cilake.

fz said...

persetankan mereka... kbai

amal_fc1303 said...

wah entry penuh emosi nie.
tpi2222..
xtau la pasal pe lu ckp nie??
gua xbrp nk paham la yer..
sabar yer..

ayie said...

suka entri ni :)

♕ Mr.IX ♂ said...

aku pu mmg x amik port org2 kutuk blogger/vlogger ni....yg penting aku blog/vlog dengan sukarela...hahha..

Copyright © 2011 Melz™ | Uhuks Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo