KALAU TAK RETI NAK BUAT ISU , JANGAN BUAT!

Monday, February 28, 2011

7 comments
Salam brader and sister.

Welcome to blog gampang tapi awesome and cool..kah kah kah.. gua terdetik nak tulis menatang nie kat blog uhuks sebab ini adalah pemikiran gua secara personal. Kalau lu orang tak suka , persilakan pangkah sebab kalau blog ini dapat 8juta traffic pun , gua takkan kaya sebab gua takda Nuffnang macam lu orang bangga²kan tu. Deal?

Sebelum nie memang gua taknak masuk campuq pasal menatang ni. Tapi nampaknya macam gampang jer sana sini kecoq tang nie. Siap tersembul pulak Fitnah². Kejadahharam apa ni? Kamon la jangan jadi budak² yang baru nak kenal dunia.

Okoklah. Ada baik gua redakan isu ini dan disini gua sertakan pendapat gua berlandaskan pengalaman seorang blogger. Relek² ok bai.

Pertamanya, isu memang best bila terpapar dimana-mana . Yes memang best sebab tanpa isu , tiadalah DEBAT!Bila tiada debat , Wohha sunyilah dunia kan kan kan? Kalau lu orang tak suka debat , so takyah la nak cari point² , just relek duduk kat dalam sangkak jak.


belilah yang original k?

Alright² balik kepada topik sebenarnya yang gua nak bincangkan Salahkah Depa Buat Vlog bai? *aih jangan la melenting pulak gua tulis tang nie.

Relek jer baca entry gua nie ok..gua malas nak kasi kao² sangat sebab gua nak lu orang baca dalam keadaan yang cool dan santai.. Relek takyah gadoh2 ok :) Chill2 jer baca sebab gua taknak lu orang kerut2 dahi baca entry gua.

Ok actually , gua sebenarnya tak berapa nak faham kenapa ramai sangat nak kecoq pasal tang ni. Seryes beb , depa nak buat or tak nak buat , itu hak depa.. kalau depa nak malukan diri sendiri ke apa ke , itu jugak jatuh dalam kategori hak depa. Yang angpa nak kecoq sangat pasal dia malukan diri pehal ? Caring gila babi ke apa lu ni bhai ? Cuba habaq mai kat cek..pasaipa ? kan loghat kedah dah mai keh keh keh..

ANYWAY. Relek² la brader and sister. ACTUALLY masing-masing ada taste bai.. Kalau lu orang suka dengan video AnwarHadi / Matlutfi . So itu jatuh dalam taste lu orang , kalau lu orang tak suka dengan video lain and that means lu orang tak ada taste dengan itu orang. Ada faham tak konsep dia ?

Dia actually macam ada perikatan antara benda-benda macam ni. Ok takpe gua bagi lu sample C programmer untuk lu orang gunakan..

#include
main()
{
char a;

printf("Sila Tekan ' A ' Untuk Like , Tekan papejer untuk pangkah");
scanf("%c",&a);
printf("Saya Adore kat awak gila vavi ni seryes!! , nak sign kat dada bley tak brader/sister");
return 0;
}

\* gua pun dah lupa menatang coding nie kah kah kah...*\
\* See? Kalau tekan pape jer terus pangkah , setel tak rasa apa pun kan ?*\


Seryes Gua bukan nak bekap sapa².Gua harap lu orang dapat hayati entry ini sampai kesubuh sebab apa yang gua tulis ini berdasarkan pandangan dan pemerhatian gua. Kalau lu orang suka tengok Anwarhadi punya video pastinya korang ada tertengok 1 video tentang 'TASTE' . So Tengok | Faham | Semai dalam diri.

Lepas itu tersembur pulak yang lu cakap nak kritik . Kamon people , kritik ada 2 jenis. 1st Kritik guna kepala hotak , 2nd kritik guna nafsu. Lu fikir apa gua nak cakap sebab gua dah lama fikir benda-benda camni ok! Chill la beb

ANYWAY!

p/s : Kalau lu tak reti nak buat isu , tolonglah jangan buat! Nampak macam kelam kabut jer sebab macam takda 'idea' nak bikin kontroversi. Kamon belajar dulu cara² nak buat kontroversi ok? Kalau nak besok amek borang L dekat opis gua, bulan depan gua bukak kelas , yuran Rm1000 sejam . Deal?

sekali lagi , kalau nak hentam blog ni , silakan.. tetapi hentam gua dengan otak bukan dengan lutut.

Gua , Video , Prop Dan Camera

Sunday, February 27, 2011

0 comments
yo wassap yo!

Dalam entry kali ni , gua nak habaq sikit jer pasal video yang bakal gua shoot menggunakan prop². Dalam kepala hotak gua ada la jalan cerita tentang percintaan. Mungkin banyak lagi gua buat selain daripada percintaan.

Papepon dalam list yang gua ada sekarang ialah :

1. Botol Bliss
2. Camera d90
3. Skrip
4. Jalan cerita

Next project gua ni , Gua akan ibaratkan botol bliss tuh macam orang tapi gua still draft lagi nie ,lu relek2 la beb , Mungkin esok petang gua draft sampai pengsan dan mungkin tak lama lagi gua upkan video tu Ok?

Papepon gua merancang tetapi DIA yang menentukan. Apa yang gua buat adalah hobby gua semata-mata dimana gua mendapat idea nie secara tetibe. Anyway gua tak tau la video ni menjadi ke tak tapi yang penting video ni takda la gempak mana.

Seryesly Gua memerlukan feedback dari lu orang dan mungkin ada antara lu orang nak salurkan idea Tajuk , jalan cerita or what ever untuk gua tambah or kurangkan dalam video yang bakal gua tayangkan hehe.

P/s : kita buat sesuatu itu biar mencuba , orang nak kecoh ke apa ke , gua peduli apa. Lu tak suka lu pangkah , kalau lu nak kritik , Kritik guna otak bukan guna nafsu hehe


Ada Orang Cakap Blogger Ni Takda Life , Ye ke?

Saturday, February 26, 2011

0 comments

Supphh yoh


Papepon gua nak story sikit kat lu orang semua pasal blogger masa kini. Ada jugak gua usha-usha kat google sana sini , entry orang pun jugak dah pernah kot talk pasal mende-mende camni. Tapi gua selaku blogger baru. Nak jugak keluarkan beberapa pandangan terhadap Dunia blogger masa kini! {eceh macam tagline forum pulak} Miahaha.

Penulisan kali ni munkin panjang macam gampang sebab gua pun banyak melalut dalam entry ini. Kah kah kah.. sebab apa yang gua tulis adalah berdasarkan daripada pengalaman gua dalam dunia blogging.

Blogger Takda Life? Wadehel beb, gua baru jer nak jadi blogger personal tapi gua bukan blogger hebat mana pun , Just try-try jer la brader and sister bak orang kata " lu ada blog , gua pun nak ada blog jugaklah , coz bukan bayar pun kalau nak bukak blog ". Yang lu nak bising pehal? =



Memang lu boleh cakap apa yang lu nak cakap , tapi lu kena fikir banyak benda sebelum lu cakap. Got that ? Lu jugak kena cari point-point penting untuk katakan benda-benda macam tuh sebelum lu kemukakan kenyataan tuh kat gua or blogger-blogger lain.

Konsep dia lebih kurang macam lu sebagai Viewers or Readers yang hanya tau memberikan pandangan dan pendapat tetapi tiada isi untuk lu kembangkan bila lu di'cangkuk' dengan pendapat yang berbeza daripada lu. Relek gua suka bab debat tapi gua tak suka bab 'perbalahan' . faham ?

Gua ada beberapa point yang mungkin boleh memberikan keterangan kenapa gua katakan yang berblogging nie banyak faedah dan takkan wujud perkataan 'takda life'

Wadehel once again beb. Kemungkinan lu tak nampak lagi kecerahan masa depan seseorang blogger nie macam mana. But sokey , gua selaku blogger baru ada banyak point yang boleh gua tunjuk kat lu yang lu cakap blogger nie takda life or takda masa depan la kiranya kan ? ke salah ? kalau salah pun gua peduli apa kah kah kah..

So point2 gua ialah :

1 . Gua nak bilang duit dulu sebab kebanyakkan blogger memang gila duitan kah kah kah.. Jangan lu nak tukar apa pandangan gua sebab apa yang gua nampak itulah dia. Masing-masing kejar traffic sana sini untuk naikkan income dalam blog. Biarkan 0.25sen naik merangkak-rangkak tapi ada duit kan? Sebab sikit-sikit jadi bukitlah kalau jadi gunung pun apadahalkan ? itulah citer dia .. Lu cakap blogger ni takda life apa cer ? gua baru bagi 1 point, lu jangan gelabah dari mana datangnya duit-duit tuh. Relek lu google pun boleh apa.Tapi jangan google dulu , lu relek2 baca lagi kat bawah tu der.. hehe

2. Gua nak bilang kawan , Kawan kat sini macam-macam jenis kawan ada tinggal lu nak cari jer , Senang kawan dalam blog nie . Kalau orang tuh FEMES! kompem semua nak melekat dengan orang yang FEMES tuh sebab apa ? sebab nak traffic mudah la brader and sister. BACKLINK itulah orang nak bai! Kah kah kah..Selain daripada tuh jugak , korang mungkin ada jumpa kawan yang Datang dan pergi tanpa sebarang perkataan. Itu semua standard bab kata omputih "People's come and go" {betul ke Bi gua nie? , gua bukan omputih , gua omkuninglangsat jer..} SO sekarang lu nak citer yang blogger takda life untuk celah apa pulak tu ye? Sokey gua go next point!

3. Gua nak bilang Ilmu pulaklah , Apa lu nak habaq time orang citer pasal IT tapi lu hanya tau 1 bidang yang lu kerja or belajar jer? Apa cer doh..Dalam blog ni ada orang suka ilmu sebab bila sesuatu blog tuh ada tunjukkan macam-macam ilmu , so dari situ lu boleh belajar macam-macam dari blog ke blog dan praktikkan ilmu tu kat mana-mana. At least bila ada orang borak pasal benda-benda specifik. at least lu tau apa lu nak cakap nanti. Lu yang tercengang sebab cakap blogger ni takda life apa cer ?

4. Gua nak cakap tang Informasi , Blogger kebanyakkan paling suka bab-bab menatang sensasi yang tak pernah orang lain tau , tapi dia tau . Lebih hebat dari reporters BERNAMA kiranya. Ahha lu yang cakap blogger takda life tuh ada ? takdakan ? Duk meniarap macam haram tengok berita sana sini yang entah betul ke tidak. Kejap 10k kejap 20k orang. {opps gua tak cakap yang blogger nie semuanya betul. ada gua cakap ? kah kah kah.. }

Walaupun apa gua bagi tau kat atas ni kebanyakkanya macam nak kondem blogger or bekap blogger. Tapi lu faham²lah kan? Walau gua nak kondem sekalipun , at least blogger nie ada jugak kerja yang depa nak buat melainkan lu yang dok bebel jer tak perabeh..pe cer beb? #Sorrykalauterase

So sekarang 4 point gua dah bagi , mungkin gua boleh bagi kenapa lu cakap Blogger nie takda life kan ? sokey gua boleh baca point lu tuh , so sekarang lu nak gua bagi baper point untuk lu cakap blogger nie takda life ? 1 ? 2 ? or 3 ? sokey gua bagi 2 jak..

1. Mungkin blogger nie 24/7 duduk meniarap depan laptop dan blogwalking macam gampang hanya untuk cukupkan kuota untuk 1 hari Unique Views. Mungkin juga kan ?

2. Mungkin blogger nie terlalu desperate untuk mendapatkan income dengan Copy paste sana sini entry orang lain dengan harapan 'permainan SEO yang banggang' itu berjaya mendapatkan Viewers dari orang lain.

3. ehh terlebeh sudah.. uhuks..

Tu ja la kot. So kepada Mereka yang bukan blogger mungkin akan cakap blogger tuh takda life . Sokey gua terima pandangan lu tapi gua dah bagi beberapa point dimana Percentange untuk katakan blogger tuh takda life akan berkurang.

So point gua kat sini, lu buat apa pun pasti ada pro and cons dia la kan ? So pandai-pandai bawak diri dalam dunia yang lu ceburi sudah lah. Hehe oklah gua nak makan tapir tapai sat.

Petua | Kepala Pening , Picit kat Tangan!

2 comments
Sup World!

Ahaks. eh tersilap Uhuks miahaha. Weh wassap guys lama dah gua tak type mencarut-carut kat sini. Rindu plak miahaha. Cam haram kan ? Mencarut pun boleh nak rindu aih.. tobat mel tobat please !

Papepon gua tengah pening ni der , lu jangan memain dengan gua. Kang gua libas dengan guitar kapok gua ,baru lu tau! hurm.. papepon gua ada sikit *petua pemuda untuk lu orang kat luaq sana. Kalau lu orang pening nak bersalin tuh gua tatau la sebab gua lelaki . mana pernah rasa nak bersalin . kalau bersalin kuar taik tu pernah la kah kah kah.

Nak kuarkan taik yang baper inci tuh pun lu ingat senang ke ? kalau nak meneran tuh kompem muka lu lawa / cun / bergaya pun belum tentu senang nak kuaq pastu muka mesti bengis gila. Kah kah kah cam haram , damn pehal *tetibe talk pasal taik plak ni.

Okok back to realiti, cara nak hilangkan pening memang mudah tapi tak lama la hilang dia. kalau nak hilang terus dengan lu lu sekali hilang , lu telanlah panadol 10 bijik . kompem lu padam miahaha.

okok gua seryes.. camni beb kalau lu nak hilangkan sekejap² , lu cuma perlu picit kat bahagian tangan antara jari telunjuk dan ibu jari. memang sakit tapi sakit dia sakit sedap. miahaha.. dari situ otomatik hilang pening. seryes gua tak tipu.. kalau lu tak caya , cari la pening tu cepat² MIAHAHAHA!

apa? lu tak paham kat celah mana nak picit ? apa bebek la lu ni..jap gua tunjuk guna gambaq..


Damn tetibe plak ada entry berguna dalam blog gampang nie pehal????

Lukisan Gua Yang Awesome!

Wednesday, February 23, 2011

6 comments
NGAaa {gua ngangaa}

Fak tajuk nak puji diri sendiri! cam haram kan?

Pepagi buta yang agak bosan nie , gua gigihkan diri untuk menyiapkan buku log gua yang tergendala sejak 6 minggu dah . Ala relek la bai baru 6 minggu , belom 6 bulan. WTF 6 bulan gua dah abes sem la cilake!Lu nak gua repeat ke ape ?

Miahaha , gua nak kata malas , ye! , nak kata rajin yeahh sekarang gua rajin sia! Sebab apa? Sebab gua berjaya lukis Logo Pengakap dalam buku log gua.



DEM , gigih gua amek gambar beb! Lu ada ? miahahaha

Gua yakin bahawa buku log gua nie 'akan' menebal tak lama lagi.Yelahkan gua kan blogger , kalau bab menulis bagi kat gua memang gua lempang laju².. gua tak suka menulis laaa gua suka menaip! kah kah kah..

Oklah nak abeskan sikit jer lagi nie , bagi sokongan moral lu kat gua bley?

Happy Birthday to Cik UYUN!

Saturday, February 19, 2011

1 comments
YEOS campuq satu bang! kah kah kah..

Ok pepagi yang indah bertemankan kerdipan cahaya bintang dan bulan.. Ok gua mengarut , sejak bila ada bintang pukul 11.05am ? Ops..

Dalam entry ini gua nak ucapkan Happy birthday kepada Cik Uyun. Yos dah T _ _ dah beliau kah kah kah..Siapakah beliau ? Ermm Beliau adalah seorang blogger dan cikgu. Kalau nak tau lebih lanjut pasal beliau lu orang boleh usha link blog beliau..

Motif gua pakai gambaq nie : gua nak pinjam rayben plis..

Kalau nak ce citer baper kali gua jumpa dia.. baper kerat jer bai, boleh kira dengan calculator jer pun..

Gua nak ucapkan terima kasih lah time tuh dia ada bagi gua kad jemputan untuk Rancangan Rina salleh . Alah yang Gadis Melayu punya show kat tibi9 tuh.. First time kot gua join event masuk TV. kah kah kah.

Yes muka gua ada kat dalam TV. kalau lu orang rajin , boleh usha kat tonton.com.my.. Usha setiap detik ,pasti muka gua yang cute nie ada! miahahaha dem cute plak ko mel? Huh! Jeles lettew..

2nd gua jumpa time wedding kakak YnaaOhYnaa masa tuh..Eh yeke? ntahlah gua pun tak berapa nak ingat sangat.

Papepon gua harap cikgu ni terus success dengan apa yang dia buat dan apa-apalah yang sepatutnya. Panjang Umur , Murah rezeki , dan Cepat-cepat kawen dan sebagainya.


Hidup Single Lagi Best ke?

Friday, February 18, 2011

2 comments
Supp yoh?

Uhuks.. Malam nie walaupun mata gua memang nak lelap , macam ada 1 kati beras tengah terikat kat bulu-bulu mata gua yang tak gojes langsung nie. Gua sebagai lelaki kacakNESS semangat jugak nak tulis entry. Sebabnya ? gua MALAS nak tidor! Hoho tido pun malas.. memang macam haram.

Alright² back to realiti.. Gua nak cerita yang gua single . kah kah kah ada sesapa berminat ? Kalau berminat sila amek borak kat tepi toilet tuh. Tekan button i'm single and then nanti makcik tu suruh lu orang isi borang K. Omaigod K for kawen ke ? K maksud dia...... ntah gua pun tak tau der kah kah kah...

Papepon kalau gua ada awek ke takda awek ke . lu orang jangan risau coz itu bukan topik yang gua nak bincangkan. Gua nak citer sikit hidup single nie macam mana sebab gua pun pernah jugak alami time gua bujang-bujang dulu keh keh keh..{eh lu dah kawen ke lucknut?}

Okok gua seryes , bila gua seryes , gua seryes..Attention Kepada Pembaca 'awek' . Sila tukarkan 'AWEK' Kepada 'PAKWE'. sebab gua ceciter awek sebab gua lelaki. Ngok! kan dah kena kah kah kah..

bajet cool siut ayat die! keh keh keh

Kebaikan Hidup single ?

Pertamanya..Homaigod memang superb best. Lu jenjalan memana dengan awek2 lain pun takdahal punya sebab lu takkan ada notification yang boleh buat lu down! Kah kah kah.. gua malas nak terangkan notification sebab sekarang dah zaman fesbuk der..

Takkan ada perkataan yang caring nak mampus.. sebagai contoh :

1. Sayang ... sayang kat mana ? GPS please!
2. Sayang.... sayang dah makan ? Kalau belum lu nak tapaukan ke ?
3. Sayang...sayang sayang sayang² ?

Amekkobat siap kuasa 2..nasib baik gua taktau camna nak pacak kuasa 3 , punca kuasa 2 ke apa ke...kah kah kah..

Keduanya..Lu bebas dari segala mala bala yang akan menimpa lu..Maksud gua kat sini.. Kalau lu takda awek , so takyahlah lu nak pikiaq kalau awek orang lain nak nangis pagi² buta tuh..Best jer lu tido kan? Kah kah kah.mampus kau kat situ , ketawa cam setan!

Ketiganya..Mungkin lu akan save sikit duit poket lu walaupun lu memang takda duit.. kah kah kah.. nak save celah mana lagi kan ? Kerja plak ngangur jer .. { ngangur tuh kerja ke ?} wadehel..

Keempatnya...Kemungkinan mungkin lu akan dapat banyak kawan pompuan berbanding lelaki dan mungkin lu jadi playboy malaya la kiranya.. ceh dan dan jer.. Ok gua terasa LOL {DIAMLA}...ok sorry..

Ke10nya... ok gua malas nak tulis lagi. Tujerlah weh , nak lelebeh boleh blah! Ingat senang ke nak fikir point2 yang realiti ni? kah kah kah.. So daripada 4 nie.. kepada lu orang kat luaq sana..ada terasa tak? Papepon Gua nak fak jer pada sapa yang lepas couple cakap "SINGLE LAGI BEST" kah kah kah.. lu sedapkan ati kan ? gua tau , gua pernah rasa tuh sebab gua nak cilikan jer mulut yang cakap pasal tuh kah kah kah kah....

P/S : Tetibe gua rasa RAJIN nak tidor nie keh keh keh..Anyway Keburukan Single? Raise your hands and say it !! But if u are Faking gay . PISSED OFF B!**H!


Cepatnya Lu Cop Gua Sombong !

Thursday, February 17, 2011

7 comments
What the.....fak!

Itulah yang akan gua cakap pada certain manusia yang ingat gua hidup untuk lu. Watafak watafak lagi sekali gua cakap sama lu! yeah sama lu! bukan orang lain ok! Seryes gua rasa macam haram bila sesedap jari lu type kat im gua dan cop gua sombong sebab tak jawab pertanyaan lu.. Haish

Jangan jadi fakap kalau tak reti jadi fakap. Kamon la people , gua pun manusia jugak , ada certain things yang gua kena buat dan hadap untuk life gua. Takkan gua tak jawab soklan lu , senang-senang lu nak maki gua itu ini. Haish..


GUA TENGAH BENGANG

Kamonlah, Gua pun ada life dan Kadang2 gua stress jugak bai coz gua Manusia, Gua memang tak layan orang time gua stress even lu cantik ke apa ke. Kang gua layan sama stress gua memang macam-macam ayat gua keluar , lagi lah lu cop gua gampang pulak kan ? Haish la..

Lagi satu, kalau gua takdapat jawab pun lu cakap gua tak layan orang-orang macam lu..Ehh kamon , gua layan semua orang ok! Lu jer tak tau sebab kebanyakkan gua layan orang , bukan gua nak canang 1 dunia pun..Ehh seryes pissed off la sial! Nie gua bengang nie. Lu ingat gua robot ke apa ?Lu ingat semua benda gua tau? Lu ingat dalam kepala hotak gua ada database GOOGLE ke ape?

P/S : zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Kalau Dah Rasa Hebat Tuh Diam Boleh ?

Monday, February 14, 2011

3 comments
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Haa ini gua rasa nak maki jer nie.. tapi gua perlu relek sebab gua memang orang yang relek! kah kah kah. HOI jangan ketawa ! gua seryes nie , gua tengah bengang kot .

Hoi Kamon la gua share ilmu pasal blog jer pun. Apsal lu nak maki gua bai ? Gua rasa share ilmu pasal blog tuh takdahal la kot. ke ada unsur-unsur porn yang sepatutnya takda tapi lu punya imagine yang macam gampang bikin2 ada ? kah kah kah. vavi pervert sia

Ok gua seryes , gua takdahal kalau lu nak maki gua pun , tapi please lah maki la gua dengan 'telur' sebab gua tengok lu maki gua macam takda telur.. Email dah la fake punya . macam haram.

FAKAPLU

Kalau nak maki gua , meh try tunjuk muka sikit , tengok camna lu pulak kena basuh dengan gua . kah kah kah.. ok gua dah start marah dah nie.. jangan memain! Cis! fakap gila dengan sesetengah orang yang tak tau bersyukur dengan apa orang nak bagi.

ahh malas la gua nak tulis.. blah ah hahahaha fak sejak bila gua pandai tacing menacing nie ? cis.

Papepon gua nasihatkan pada lu orang yang 'terasa' dengan entry ini. Fikir2 lah , kalau lu dah tau ke apa ke. Lu diam-diam sudah la nak kecoq pehal ? Gua share2 ada kacau teluq lu nak menetas ke apa ? Cis~

Ok Overall - gua leave Sahabatblogger - sekian , sebab gua rasa banyak sangat mereka-mereka yang 'pro' so gua yang noob nie tak leh nak berkata apa lah jawabnya ye dak ? kah kah kah... Lagipun gua rasa gua kurang berkembang kat sana. sekian!

Hari Ngantuk Sedunia!

Friday, February 11, 2011

0 comments
Yeos Wazzzap yoh..

Aduiyai. Seyesly hari nie gua dapat rasakan yang badan gua memang penat gila vavi ! Gua fikir punya fikir baru lah gua dapat tau yang semalam gua demam dan hari ni gua rasa kebah-kebah {tanda nak hilang demam}.

Tapikan time gua demam semalam , gua tatau la pulak kenapa gua rajin gila vavi sangat.. Gua pelik semua kerja gua rasa nak buat padahal kepala panas 80 degree kot.. kah kah kah..So sampai kesubuhlah gua layan kerja-kerja yang tertunggak.. Lab lah , esemen lah itu lah ini lah..tujam esok semua nak hantar! Cis..

Lepas tuh apa lagi ? bangun pun macam taknak bangun dah , kelas pukul 11pagi rasa macam kelas pukul 5 pagi.. mata nak bukak pun payah . rasa macam ada 10 kati beras kena ikat kat bulu2 mata yang gojes nie.. cis!



Papepon gua semangat jugak untuk ke kelas sebab gua dengar ada kuiz. Ahh nasib baik lah gua yang ngantok macam haram nie boleh jugak jawab.. boleh jawab jer tatau la betul ke idak kah kah kah.. Papepon gua harap gua dapat lah atas 8!! please nak foflet please please. kah kah kah...

So dalam entry ini gua dapat rasakan hari ini adalah hari ngantok sedunia gua lah kiranya.. CEH {lu hari-hari pun ngantok jer der!}

Jom Layan Cerita SERAM Dari Melz! kah kah kah

Wednesday, February 9, 2011

8 comments
Salam Yeohh

HOI lu tengok apa kat blog ni ? kah kah.. sorry la gua jerit la kiranya tuh. Gua tension ini hari bai, penat panat punat pinat semua pun ada elak gua hayun jer sedas kat sesapa yang tegur gua ini hari kah kah kah.. ehh dak aih..gua budak baik walaupun gua jahat kekadang kah kah..{kekadang la sangat!}

Macam bese der gua sebagai pelajar yang berdidikasilah sangat ingin menyampaikan sepatah dua kata dalam entry ini. WTF sepatah kata kepala hotak lu Tuan tanah oi.. Pendahuluan pun dah panjang macam gampang kah kah kah... Ohh yeke sorry2..

So macam biasa lah gua suka tulis entry untuk blog gampang nie time memalam jer .. kalau gua tulis time lain memang kompem gua tak boleh nak free kan sangat otak yang senget nie.. kah kah kah.. Gua tak sarankan lu orang baca pun ok! kalau lu taknak baca tapi lu nak comment gua takdahal , lagipun itulah yang selalu dibuat oleh sesetengah blogger yang GILA VAVI TRAFFIC WAKAKAKKA. {opps tercapsLOCK and terBOLD plak}

So dalam entry ni ada cerita baik punya..Cerita hantu la bai.Cerita ini korang kena seryes! walaupun penulis dia tak seryes ! kah kah kah.. ok stop gelak macam haram tuh please! ALRIGHT Cerita dia camni ........


AMEK MOOD DULU!

*************************************


Semalam i call you , you tak answer . Tapi sekarang you call i , i pulak takut nak answer sebab i baru jer lepas tengok cerita THE RING! oh tidak i takut..plis plis go away...

Lepas tuh u boleh main miscall-miscall.. i berbulu pulak... uish..I sajer jer taknak offkan telepon tuh sebab i tunggu kekasih gelapku call i!

Lepas tu u call i lagi , tapi i takut-takut berani untuk angkat sebab i dengar bunyi ringtone lain la pulak...Ringtone Lagu I love The Way U lie dari Rhianna dengan Eminem tu.. best tau! tuh yang i terus angkat :|

I angkat tapi suara takda , you jangan main-main dengan i..kang i tale kepala u , u baru tau! i garang tau tau tau..

5 minit kemudian u cakap " hello .... " ,

i balas " Wassapp...opss sorry i terbiasa..."

I balas lagi "u nak apa?" ,

dia cakap "gua nak nombor telefon u" ..OK i pun selamber la bagi nombor tepon i kat u..

tapi u cakap "Lah apa la kebengapan mangsa gua nie...weh nak buat apa ? abes tuh yang gua call u nie pakai bebas toll ke ? , i sajer jer la.

" ok betul jugak kan ? ... i takut biasalah macam-macam i fikir hmmm

"Habis dari mana u dapat nombor i nie ? , U STALK i ke ??"" ,

then u jawab " Ehh geli jer sapa ntah nak stalk dia .. i dapat nombor u dari Yellow Pages lah , ops teriklan pulak"..

Then i balas " SO sekarang u Nak apa?"

Tetibe suara u jadi garang macam cerita Scary Movie!

then u cakap "I know what u did last semester break!"

Ohh i blur kejap dan i cakap "i tak faham bahasa inggeris!" ,

then u jawab "Google translate please" ..

Ok dengan pantas i bukak google dan tengok serta cakap "OHHHH i takutt.... plis-plis... jangan apa-apakan i.. i budak baik..I teringat last semester i pernah bla bla bla...i pernah bla bla...ipernah bla bla... "

Tetibe jer u cakap "apa kes u nie ? Relax sudah ahhh"

pastu i jawab " sajer jer , wat gimik katanya" ...

lepas tuh tetibe ada Panggilan Dari celah mana ntah cakap kat kita orang " Weh bila lah Lu Orang nak abes bual nie kan? GUA DAH PENAT TYPE LA CILAKES!! kah kah kah kah..."

Pastu u selamber jer jawab " Ok ok sorry brader Melz... babai.."

Ahh tau takut dengan tuan owner blog nie.. Hehehe I Love U Melz! kah kah kah... WOhha begitulah Melz menjadi Hero i ! best tau! kah kah kah kah..

Persoalan : SIAPAKAH "I" itu ? JengJengJeng....

Gua Rindu Kat Cik Fatin Liyana Lah pulak!!

Monday, February 7, 2011

8 comments
Yeaoshh Campur 1 Bang!

Urghhhh apsal tetibe pulak ngade-ngade nak tulis entry ini ? Ntah la labu gua pun tatau apasal angin monsun tropika boleh tetibe nak masuk dalam diri gua ni Kah kah kah..Kepada yang tak belajar geografi dulu time sekolah ,relek lu orang boleh usha National Geography sok lusa..kah kah kah..


Cakap jer Fatin liyana , semua laki komfem ngelupur macam kena gigit dengan sarang tebuan{eh kejap sarang tebuan boleh sengat ke} kah kah kah.. Tapi gua relek and steady jer beb kah kah kah..lagipun gua jumpa fatin liyana pun baru ehmmmm baper kali eh ? 1 kali jer kot kah kah kah..dan dan jer la kan..

Siapa fatin liyana ? ahh gua dah ada review pasal dia kat main blog gua lagi satu tu. Papepon gua malas la nak type pepanjang nama dia . So gua rinkaskan nama dia jadi Fel or Felz Miahahaha.. dem ketawa cam setan!

Uhuks uhuks *kata cik fatin kepada dirinya sendiri . Tersedak sebab gua citer pasal dia kat dalam blog gampang nie kah kah kah.. Papepon gua nak story pasal gua rindu pun bukan banyak mana pun, kiranya boleh kiralah baper percent gua rindu dia dan apa yang gua rindu ada lah certain things jer.{ececececeececehhh}

Certain things tuh mungkin terbaik bagi gua yang bersama beliau selama berapa jam ntah , gua pun dah lupaq!..gua dengan member gua yang pawer pasal kamera tuh laa..gua malas nak bagi backlink kat dia sebab gua suka makan kebab! Oh apa kena mengena sia? Relek² gua bagi lah [Carlsamsudin] deal? banjer gua satey 20 cucuk k?kah kah kah

Okok gua seryes! Sebenarnya gua rindu kat dia time dia buat lawak Sinetron dan gua rindu nak dengar lagi tang dia cakap "oh gini yak" something like that ah , gua pun ingat-ingat lupa la brader and sister! kah kah kah..Papepon seryes gua cakap loghat indonesia dia memang sebijik macam sinetron kat tv3. Dem! sampai sekarang gua *terngiang ngiang {dem susahnya nak eje urghh} ..

So Fel please, try buat 1 video plis plis miahahahaha . hanya untuk menghilangkan rasa rindu ini . ececece .*UHukss.. mesti ramai yang jeles kan ? relek ahhh beb sapa la nak kat gua nie Miahahaha {ahh kau dengan gelak kau boleh mampus kat situ!kah kah kah}

*****************

Papepon citer bab video : nantikan video dari gua , simple jer video tuh
Tajuk : Gua Hensem Or tak hensem? Ehhh?

Yeahhh Cerita semalam punya la Brader , Sistar

Sunday, February 6, 2011

4 comments

Kah kah kah kah.. * gua gelak

Tak biasa dowh cerita semalam punya cerita tapi nak cerita hari ini.. Dah nak malam pulak kan ? Tapi gua peduli apa , blog gua , gua nak tulis subuh tahun lepas punya cerita pun gua punya sukalah kah kah kah..

Papehal, gua nak cerita sikit selama gua berada di Seremban. Tapi kejap jer kot gua lepak sana. Papepon first time gua naik 'Kereta Cruise' { ntah gua hentam jer , tak pernah lagi gua dengar kah kah kah..Gua malas nak cerita bab Kereta Cruise , kang sesajer gua kena tembak kat kepala , habis tacing dia kah kah kah..}

Papepon sesampai jer kat seremban. Gua teringat yang gua pernah lalu tempat tuh siut! FAK gua teringat kat Cik Awek FatinLiyana punya rumah lah pulak..kah kah kah. Pastu gua teringat yang dia ada kat indonesia lagi pulak , Nasib baik dia takda kalau dia ada dah laju jer tangan gua calling2 dia kah kah kah..Tuh semua kalau nasib baiklah dan kalau nasib tak baik plak , gua kena la folow member2 gua pergi destinasi seterusnya KAH KAH KAH..

*****************

Papepon destinasi yang kitorang tuju adalah MELAKA! Terus gua teringat kat cik awek NadiaShariful {dia takda blog dah , katanya} . Gua terus capai henpon dan mesej dia, tapi sadis takda respon! Huhu.Gua tacing kejap! kah kah kah..

Kitorang pergi kat Pulau Puteri katanya, gua pun tatau sangat jalan melaka, Terus kitorang CHECK-in Hotel , Hotel jer tak mampu nak naik Kondo Kah kah kah.. papepon superb la jugak . Booking untuk 2 orang bilik tapi yang masuk bilik 6 orang kah kah kah.. Gua peduli apa dah bayar! kah kah kah..

bukan gambar gua..gua pun tak ingat lah suasana kat sana camne kah kah kah..
*pic dari asmaliana.com

So Malamnya pulak memang gempak sebab gua sebagai kameraman yang 'agak' pro menangkap gambar-gambar depa. CILAKE! gua sebagai photographer , kompem gambar2 gua sikit kan ? aih nak wat camne brader and sister! itulah yang kena gua tempuhi sebagai seorang photographer yang kacak! kah kah kah..

Papepon gua nak cakap yang melaka adalah negeri yang agak banyak traffic light! dan asal gua sampai jer traffic light tuh beriyer nak jadi merah plak! urghh stress kejap kat situ..

Selain daripada tu juga Melaka nie gempak la siut kat area-area Dataran pahlawan yang ada sungai tuh . FUH nak nak plak time malam . memang gempak abes warna-warna yang ada {plus} ada beca-beca yang kaler memang Awesome abes! Damn gua nak pergi lagi la sia! ahahaha

*****************

Ok tu jer kot gua nak habaq lu orang semua. Sorry la sebab lambat update , gua tau ramai yang baca blog ni . {KAH KAH KAH KAH}

*apsal gua teringat kat cik awek² jer nie ? Aihhhh kah kah kah

Ok calo salam yoh!

Esok Gua Nak Gerak Tonton Member Gua Kahwin!

Friday, February 4, 2011

3 comments
Yeahhhaa !! ahaha

Kepak-kepak kepuk-kepuk-kepang-kepangs-pang-puk-puk-pok-pok-Puss..OK Tune lari plak kompang nie. Haram jadah. itu la gua suruh pakai kompang karen lu orang tamao! haishhh

Wad wad wadehel? Pehal tetibe gua pulak yang eksited nie ? Aduyai gua pun tataulah apa nak jadi dengan gua yang tak betul nie. Mungkin disebabkan roti canai dicampur kan dengan Susu F&N menjadi kan gua betambah putih berseri seperti entry ini ? {Click kalau lu ....... Lu isi positif jer sebab malam nie gua baik kah kah kah }

Papepon esok pepagi gua dah nak kena betolak dari JB ke Seremban. YOh orang seremban sapa-sapa nak jumpa bakal artis nie sila kontek manager gua dulu ok! kah kah kah.. Wadehel tetibe plak bakal-bakal artis nie ? gay seh.

COMEL sia menatang nie.. Nak satu please! kah kah kah

Okok gua seryes sikit nie , actually gua nak ke seremban sebab gua nak menonton {tengok} member gua kahwin la beb. Adui bak kata member kepada member-member gua , time time camni adalah time-time 'mengawan' ! erk?

Papepon gua pun tak sangka member2 gua dulu yang comel2 semua dah nak kawin , bina masjid bak kata orang tua-tua. Tambah zuriat . Bagus! gua gumbira tengok member2 gua dah kawen. Best beb , tapi gua terfikir untuk membuat 1 Persoalan yang mudah :

Kalau member gua kawen , boleh tak gua nak jadi pengapit ? Gua nie tinggi adalah 192cm kang orang lain pandang gua daripada pengantin Cis! gua nak merasa jadi pengapit la plis...Papepon lagi sekali gua nak cakap congrats la kepada member2 gua yang kacak lagi bergaya dimana korang sekarang akan berada di alam lain! jeng jeng jeng.. best2 moga member2 gua yang dah nak kawen dan yang dah kawen. kekal lah sehingga bila-bila yep :)

cerita bab kawen-kawen nie gua nak cakap : OHTIDAK! gua bila plak????

Soklan diatas adalah soklan yang paling sensitip dikalangan 'mereka-mereka'.

Dem! Gua Dah Gian Main Game Fesbuk nie!!

5 comments
Yeos Selamat Maghrib!

Time-Time camni lah tangan gua gatal nak menaip , ada jugak kena perembat dengan bapak gua jap lagi kah ka kah.. Papepon maghrib-maghrib ini gua nak roger sikit ngan lu orang semua walaupun gua tau yang gua tulis sorang-sorang dan baca sorang-sorang jer dalam blog ni. tape gua takdahal takat cakap sorang-sorang , apadahal kan ? kah kah kah..

Papepon dalam entry ini , gua nak story game yang buat gua gian seketika. Demmm gua benci perkataan gian. Gian ni kalau lu orang nak tau ia adalah sejenis perkara yang menjadi satu habit kat diri sendiri dan sukar untuk tidak melakukannya. Ahh ada faham tak ? Gua pun tak faham sebab blog nie blog susah nak faham. kah kah kah..

Cis macam Jin mata toncet plak kan ? cilaka buruk gila!

Okok seryes2. Game yang gua nak cakap ni adalah game "Guitar Geek" , So kepada member-member fesbuk gua diluar sana , adalah disarankan supaya lu orang beat markah gua tuh kah kah kah. Key dia senang jer A,S,D,F so lu orang kena lah pantas. Kalau tangan macam kayu besbol memang takkan boleh beat la kan .. kah kah kah { tangan macam kayu }

Kebaikan game nie ada la 1 , iaitu bila lu orang dah terlalu mahir dengan papan kekunci { Fak tulis keyboard sudah la } , maka lu orang boleh menaip surat-surat benti kerja , surat-surat pelepasan cuti untuk 1 tahun , surat-surat meeting dan sebagainya dengan mudah dan pantas!. Kah kah kah.

Papepon good luck lah kepada yang nak try tu , papepon gua yang dah pro nie terpaksa bagi sokongan yang agak tak padu kepada lu orang yeahh! Majulah guitar geek untuk negara . Wadehel ? kah kah kah.

*Musik-musik dalam guitar geek tuh memang AWESOME! gua sukak!

Cuti Sem dah Nak Abes . Alaaa Topup ah..

5 comments
Ahhhhh preasure tekanan young modulus?

Apa benda young modulus tuh ? kah kah kah , dont worry dalam blog tak berinformasi ni gua akan bagi tau apa kejadahnya young modulus tuh , young modulus nie ada kena mengena dengan Stress iaitu tekanan dalam mata pelajaran Fizik. Kalau nak tau lebih lanjut , lu orang google jer la aduiyai jangan malas malas ma! Gua malas takpe jangan lu orang malas. sebab bila lu orang malas . susah la gua nak explain dalam blog haram jadah nie kah kah kah..

Alright balik kepada topik kita , OOG - {oh our god!} Dah nak naik sekolah balik lah tak lama lagi. Aduiii kena setting baliklah timing tidor gua yang macam haram tak menentu lately. Macam biasalah gua kalau duduk rumah memang 24 jam Qiamulai { betul ke gua eja ? } kalau salah pun peduli apa gua.. kah kah kah kah... So lepas nie kena tidur seawal jam 12 tengah malam { ah dan dan jer kan gua nie ?}

Alright , tinggal 2 hari iaitu hari Sabtu dan ahad kalau pejam-pejam mata pastu main kenyit-kenyit sikit kat awek-awek yang berdekatan dengan kita . kompem dia rasa nak bagi lempangan maut jer kan ? sebab apa ? sebab mungkin gua tak cukup hensem untuk dia. Cis .. {ok gua melalut jap }




Alaaaaaaa dah nak abes cuti sem nie...malas la nak pergi kelas tapi nak buat camne kan ? gua perlu pergi kelas untuk menambah ilmu dan bergurau senduk dengan lekcer2 gua yang cool. Lekcer2 gua semua cool beb tuh yang cool jer masuk kelas kah kah kah. Sebab gua tak jumpa lagi lekcer gua yang hot. awhhh buahahahaha....

Papepon kepada yang dah nak naik kelas tuh..korang tanamkan azam untuk berjaya dan terus berjaya. adakala kita jadi banggang ada kala kita jadi professional kan ? Kah kah kah..

Seryes nie. bila kita seryes kita akan seryes dan bila kita tak seryes , kita takkan seryes.. ahh memang lah aduii.

WAH Nadia Bayu & Carl Samsudin Follow i Lahhh

13 comments
Yeohhhhhhhh

Ok tergamam! Tak sangka blog gua yang macam haram ni didatangi oleh blogger2 yang hebat :D. Papepon terima kasih kat korang coz follow blog haram jadah nie. Kalau diikutkan pada fakta memang takda mende pun yang bagus dalam blog ni. Papepon thanks lagi sekali ah pada yang lain.

Mungkin gua tak kenal lu orang yang follow tuh , tapi gua tetap hargai beb. Sebab lu orang lawan cakap gua ! tapi takpe gua suka kah kahkah , dah terang-terang gua cakap jangan follow tapi lu orang follow jugak ;\ maknanya lu orang memang kental melawan cakap tuan tanah nie kah kah kah..



Papepon tanpa lu orang yang lain . memang susah untuk menghidupkan satu blog . Gua seryes cakap depan-depan memang susah. Sebab tanpa 1 orang , tidak akan jadi 1000. So lu fikir dalam-dalam apa yang gua nak habaq nie kah kah kah.. Gua malas nak seryes2 nie sebab gua tak suka seryes2 kat blog redah kasi tadah!

Papepon gua nak cakap thanks kepada lu orang lagi sekali..ahh nie dah berapa kali weh gua cakap papepon dan thanks ? Wadehel ah.. exsited kot kekeke.. papepon thanks thanks pada lu orang yang terus support mende2 yang gua buat.. Huhu gua terharu der! Seryes nie gua terharu.

Oh .. tacing jap..babai kah kah kah... Fak tacing gelak2 wadehel ahhh

Petang , Pisang , Air yang panas!!!

6 comments
Yeoss Campur..

Ahha selamat petang kepada yang berada dalam malaysia. Kalau lu orang berada diluar negara kompem tengah tidor. .yeye jer guakan kah kah kah.. gua malas nak tengok Meredian greenwicth aih... apa jadahlah aku nak sampaikan nie.. Sorry Biologi gua fail kah kah kah , cait apa kena mengena biologi dengan geografi ? ah lantak!

Alright gua sajer buat entry ini sebab gua nak share ngan korang betapa enaknya makan goreng pisang yang panas2. Pastu diadun pulak dengan air Nescafe yang berkocak padu didalam perut! Walaweih.. takleh blah weh..



Lu orang yang kat rumah tuh , try-try la beli pisang yang mentah dan goreng. kalau tak reti jangan risau google jer bersepah dah cara-cara nak masak goreng pisang. Kalau tak reti nak buat air nescafe takpe! gua boleh buatkan untuk lu keh keh keh.. Lu orang duduk diam jer kat depan mehmeh datang umah gua wakakka..

Papepon kalau mak gua masak goreng pisang. memang A beb bukan A- ok.. terbaik dari ladang gandum Kokokrunch wa cakap kah kah... Ok lah nak bebel panjang memang malas . itu sajer reportan dari gua yang tak kacak!

Gua punya BM boleh dikatakan tak berapa macho macam lu orang semua. but gua yang tak macho nie nak bertanya lah : Goreng pisang ke Pisang Goreng ? Dulu time gua belajar kat sekolah gua ada tanya kat cikgu sekolah tapi gua lupa apa yang cikgu tuh jawab ah! Demmm

Gua Punya Kulit Putih Rupanya!

11 comments

SalamMm

Yoh ketemu kita lagi kan? Amacam sihat ? kalau tak sihat ada gua kesah kah kah kah... papepon kalau tak sihat tuh pergi lah jumpa doctor . jumpa jer tak yah wat apa -apa . kiranya camni , korang jumpa pastu blah! kah kah kah apa yang lu orang dapat gua satu pun tatau.

Alright sebelum gua melalut menulis benda-benda yang tak best nie apa kata gua rewind balik Tajuk kat atas. Ahha gua punya kulit putih rupanya. Putih lah sangat wadehel ah kan apps facebook nie , sajer jer nak sedapkan hati gua kah kah kah.. papepon tadi member2 gua dalam facebook . Member ? yelah member lah kalau add and add friend tuh kan tak ke member ? bongok la lembab cam haram! ahaha , relek2 cill2

Ok bermulanya kisah dimana gua dengan rasa tak macho tapi cute , membuka profile facebook tanpa segan dan silu gua melihat wall masing2 tanpa niat stalker walau secebis zarah sekalipun! AITE miahaha..

gua tengok wall member2 gua yang tak kacak dan beliau telah menggunakan APPS putih ke hitam. Beliau mendapat Hitam sebanyak 71% kah kah kah kah.. manakala gua plak dengan selamber menggunakan apps tuh dan mendapat PUTIH sebanyak 50% fuh kagum jap! miahaha..50% kiranya memang kuning2 langsat lah kan kah kah kah..ok sawan jap~

Ok dengan itu perbalahan berlaku sekejap jer lalala. sila tengok kat atas nie , nama dan gambar di kaburkan atas sebab-sebab dia tak kacak dan macho macam gua kah kah kahkah. mampus kau kat situ gelak cam setan!

*TAK BAIK MEMPERCAYAI MENATANG-MENATANG MACAM NIE . KHURAFAT TAU!

Lahhh Member Kamcing aku Time Agas-agas dah Nak kahwin!!

Thursday, February 3, 2011

4 comments


Salamz ...

Ini Nak cerita sikit kat blog selamber tapi tak berinformasi langsung kah kah kah.. Member gua dah nak kahwin siut! At first gua tergamam la sia coz gua ingat lagi time gua kecik-kecik gua main guli dengan dia and gua 'jotos' kepala dia sebab dia main tipu kah kah kah kah... {ada lagi eh orang pakai ayat jotos} WTHeck ah..

Alright citer dia camni , petang tadi , cam bese ah gua bangun memang time-time mak gua dah siap masak semua kah kah kah.. Adalah gua makan nasi putih lauk ayam , tup tup gua pergi bilik mak gua , gua tanya nak gi mana lelawa nie ? Terus mak gua cakap nak pergi rumah kawan kau lah nak tunang . Oh baru gua ingat yang hari ini bulan 2 feb! kah kah kah kah..


bukan gambar sebenar. gua malas ah nak uplod!!


Ok gua cakap gua nak follow lah sebab member gua siut nak tunang wadeheck , gua yang dah nak tua nie tak da awek* dan takda calon lagi* kah kah kah.. apsal gua letak star ? ah sukati gua ah blog gua..

Papepon gua capai BB , Kamera d90 , Bracelet , kunci EVO bapak gua . Gua kuar memecut mengikut konvoi. Gua bawak tak laju der , ada la dalam 90 ke 110 . Baik tak gua ? sebab gua terfikir yang timetime camni kompem ada OPS SIAKAP! kah kah kah.

Alright gua sampai rumah dia. Fuh awek ramai! itu mata gua cari dulu.. pastu dalam kepala gua cakap "ini kalau gua buat shoot cantik nie " kah kah kah.. HECK! cari bahan plak kat tempat orang kan ? Jahat jugak gua nie.. Ok gua baru tau yang gua jahat dem!!

Gua usha 1 persatu awek kat sana sambil tibai Cendol. Pergh majlis tunang ada cendol dowh! bapak awesome. Lepas gua layan cendol gua borak dengan geng-geng staman gua , bapak ah lama gila tak weng-weng ngan dorang.

Setel borak , Botak member gua yang nak tunang tu ajak gua masuk rumah dan dia suruh gua amek gambar dia. HEH! ok boss.. cis

So sampai situ ajer lah gua nak citer ngan korang .. Faham tak ? kalau tak faham baca rumusan kat bawah nie :

MEMBER GUA DAH TUNANG !

Cerita | Nak Main Badminton!! Tapi.....

2 comments
Yohh salam.. kita bertemu lagi yoh.. Kah kah kah kah..

Malam tadi member setaman gua roger gua melalui facebook.. Oh facebook memang banyak memberikan sumbangan yang mantap rupanya kepada kawan-kawan gua untuk roger gua. Save kredit telepon untuk cik awek ye tak? Wtf! pentingkan awek vavi.

Perkataan mudah :

Member : "weh nak polo x kitorang nak men badminton"
Gua kacak : "lu datang gua polo"
Member : "Yelaaa"
Gua Ensem : "Alright"

Mulalah expidisi { apa gua mencarut pakai ayat expidisi ni? kah kah} dimana gua dengan geng-geng gua pergi ke komplex sukan kat dalam UTM. Gua punya rumah dengan UTM jalan kaki pun boleh sampai kot. tapi gua malas dan malas nak jalan kaki sebab UTM jer yang dekat tapi komplex sukan bapak jauh nak mampus... Kah kah kah..


Gua masuk kete tanpa bawak reket {eh betulke eja ?} , gua bawak BB gua . Gua tak bawak segala mala bala peralatan sukan langsung!. Alright gua datang sana cam bodo ada jugak tapi takpe gua support member gua yang main badminton tuh. Ah support lah sangat kan miahaha.. macam haram..

So climax dia makin buat lu orang cuak sebenarnya dimana gua kuar dari court tuh untuk buang air kecik. Kecik jer takyah la nak besaq time orang pun takda sangat kan!. Punyalah gua pusing2 dalam kegelapan untuk cari toilet. haram boleh plak dorang tutup lampu kat area toilet.. Memang sampai subuh gua tak jumpa toilet.


Cerita dia makin rancak bila gua masuk balik dalam court yang sememangnya gua tau yang gua takkan main badminton. last-last member gua boleh plak ajak beperang.. Kah kah kah gua takleh blah at first lah kan... Tapi gua gigihkan untuk terima kenyataan dimana kawan gua dah gian main COUNTER STRIKE! kah kah kah fak ah.. gua senyum jer nie bai bai bailah...

Lense 50mm Bila Mau Beli & Pakai Aih??

Wednesday, February 2, 2011

0 comments

Yohhh ahahaha

50mm 50mm 50mm bila gua mau pasang kat body d90 gua aih ? gua dah lama mengidam tapi tak pernahnya nak pergi beli.. wtf malasnya nak drive pergi angsana! ahaha 50 mm untuk nikon nie harganya lebih kurang Rm 370 . tapi kalau kat tempat lain semuanya RM420 lah Rm450 la wtf ! baper puluh kau nak untung tuh lucknut!..

OHnoo..... i need u baby~

Papepon bajet dah ada . tinggal nak pergi beli jer nie tapi tulahkan macam gua cakap , malas malas malas nak drive!!! Drive kalau kete kecik gua tak kesahlah nie drive keta bapak besar .. malas nya nak parking .. malasnya nak tengok kiri kanan .. malas malas wakkakaka

ada sapa2 nak pergi angsana? roger gua beb.gua memang nak sangat pergi hehe..

Ada BB Pun Macam Takda BB

4 comments

BB tuh apa menatang ? Ahh BB tuh Blackberry la .. Takkan BabbyVavi. Miahaha.. mampus kau kat situ! problem dia kat sini , gua kiranya tahap banggang ke bengap ke gua tataulah , tapi gua tetap macho dan tampan dan dan dan gua memang dandan pun miahaha.. Gua beli Blackberry ini , ahhh BB jer lah panjang sangat nak type!! malas malas malas... miahahaha..



BB nie gua beli dalam harga 1.8k keatas . Function semua tiptop kaler putih . memang sempoi la sebab gua memang suka kaler putih. Tapi harga kasi up sikit la brader.. FAKAP apsal kena ada deskriminasi antara Putih dan hitam ? Asal hitam jer murah asal putih jer mahal.. tahulah putih tuh suci tapaayah la nak deskriminasi {fak aku eja 'deskriminasi' nie dekat 1 minit!!!}..

Lepas gua beli tuh . Gua balik rumah lah tengok function dia semua , tapi gua ni plak jenis malas nak baca user guide..ahaha last-last gua biarkan jer . Sampai la ada member gua yang 'hasut' gua beli menatang nie ajar gua satu persatu menggunakan BBM yoh BBM nie apa ? Google jer la lucknut!!! . tapi overall memang chambest menatang nie sebab bila gua pakai. Memang senang nak buat kerja. Gua sebagai bisnesmen ahaha poyo wtf sangat berpuas hati dengan BB berwarna putih nie! Miahaha..

Papepon walaupun dekat 2 bulan ke 3 bulan dah gua pakai... gua still NOOB sehhh wtf ah..

Hoi Blog Aku Kena HACKED!

2 comments
Yo Wassazzap

Petang tadi aku bangun.. Fak bangun petang ? nampak sangat gua nie seorang yang tak reti nak tidor malam kan ?. hahaha Ala standard la beb , bangun time zohor and makan tengah hari.. ok la kot ngeh ngeh..

Papepon lepas gua bangun tuh , gua try la bukak blog gua yang satu tu.. malas la nak cakap blog yang mana keh keh keh... Last-last kena hacked dengan indonesia magelang katanya..bukan kata gua nie..pergh memang gampang betul sapa yang mendajalkan blog gua tuh.. WAHHH nak marah.... tapi gua relax jer beb { poyo }

Gua repair mana yang patut dan ada la sampai 1 jam aku menghabiskan masa untuk bekap sana bekap sini.. Memang fakap! gua benci seh benda-benda cam ni boleh jadi . Dah takda kerja ka berader2 hacker sekalian alam , cuba take time hack benda-benda yang menuju kepada kebaikan.. ngehngeh {gua relax jer padahal 2x5 jak , dah kena kat batang hidung baru tergadah} adui sakit!!



Papepon gua takdo kaco hidop angpa semua , angpa nak kacau hidup den yoh? ahhh jangan dibuek main yoh..peh memang tapir laknat betul . ada lagi rasa nak marah nie hehehe tapi gua relax sambil makan rojak apa ntah {gua makan jer tau der}..rasa dia sedap jugak lah..haha

Papepon lepas tuh gua tengok balik web blog gua tuh .. Wohha dah basmi dari setan-setan internet kah kah kah.. Fakap kepada yang hack blog tuh.. memang serious aku menyirap time kena... Ok lah babai berita untuk jam ini! sekian mekaseh

Yooo Wassap Blogger | Blogspot

2 comments

YOWASSAPBERASAB

Alright ini adalah blog personal gua , so gua akan tulis ikut kepala gua .. kalau korang taknak baca lagi bagus sebab gua tak nak orang baca pun kah kah kah. Tapi kalau korang suka dengan life gua , boleh la korang baca sampai lebam. gua tak kesah pun!! eh ada gua kesah ke ? {Fak gua benci dengan ayat nie!}

Papepon dalam blog personal gua yang bernama Uhuks.blogspot.com nie. gua akan tulis ikut suka gua! Oi baper kali kau nak ulang ? dan gua akan ikut suka hati gua nak ulang ke apa ke. WTF suka hati gua ah.. Blog gua , bukan blog kau!!

Blog ini blog personal! ada faham ? Miahaha

Anyway dalam blog ini . gua takkan gunakan apa jenis Skema entry yang gua tulis kat blog gua yang tah pape tuh. Blog ini lagi best miahaha. Dalam blog ini jugak gua akan tulis menggunakan ayat yang selamber . so kepada yang takleh terima penulisan dalam blog ini . sila blah coz gua tak heran pun kah kah kah..tapi kalau korang boleh terima. Wth! Thanks beb miahaha..

Dalam Blog ini jugak gua akan menggunakan ayat yang penuh! gua rajin beb!! miahaha.. mampus kau kat situ gelak cam gampang! Setakat nie gua takkan gunakan nuffnang , innity , apa menatang nie ? malas ah berat blog gua miahaha!..

ok la guys malas nak talk panjang lebaq.. Sebab gua tau yang gua talk sorang2 bukan ada orang nak dengar rintihan seorang blogger ini huhuhu.. fak fak fak tacing pehal plak nie!!

DONE

Copyright © 2011 Melz™ | Uhuks Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo